leer hoe je van je passie je bedrijf maakt

ontwikkel For-purpose ondernemerschap

Een programma van vier weken, 100% online, in je eigen tempo - en aangeboden door de Happy Startup School. Engels lesmateriaal, en Nederlandstalige deelnemers en mentoring. Bouw een bedrijf dat past bij wie jij bent!


"Geluk oogsten uit een bedrijf dat zo tof is dat je het niet wil verkopen. Dat wil je ook :-) En dat kan! Happy Start up Homeschool geeft je daarvoor een verdiepende én leuke kickstart. Het is een compleet programma, zodat je stap voor stap in een maand -full speed ahead- een goede fundering neerlegt én toffe sparringpartners om je heen verzamelt. Van harte aanbevolen!"

Claar grooten , studente Tribe #1 & #NL1

Claar Grooten

Een greep uit de 500+ ideeen die we de laatste twaalf maanden hebben helpen waarmaken:


waarom je zeker mee wilt doen aan home school:

leer meer over jezelf en leg het fundament voor het bedrijf dat je nooit zult verkopen

Deze baanbrekende e-course leert je jezelf beter kennen, en hoe jij van betekenis kunt zijn. En wie weet vind je ook een geweldig bedrijfsidee - en ga je ermee aan de slag. Je hoeft niet per sé al startende ondernemer te zijn.

Misschien wil je graag meer van betekenis zijn in je werk, voel je je wat 'anders' dan al die andere startende ondernemers, of zoek je gewoon wat hulplijnen om je idee van de grond te krijgen. Om welke reden je hier ook terecht bent gekomen: je bent op de goede plek. Deze 'opleiding' leert je je behoeften, passie en kwaliteiten te herkennen en zet je aan om werk te maken van de ideeën waar je warm voor loopt - en die werkelijk uit te proberen.

 

waarom doe je het alleen?

word deel van een 'tribe' van soortgelijken

De mensen die meedoen aan Home School zijn stuk voor stuk bijzonder. Daarom brengen we ze graag samen om met en van elkaar te leren. Je maakt nieuwe vrienden maken, en bouwt direct aan een kant en klaar hulpnetwerk voor de reis die je nog aflegt na de Home School.

 

weet je ervan of leer je het?

leer een uitgeprobeerde en geteste benadering

9 van de 10 startups falen. Met onze dagelijkse videolessen, de uitdagingen die we je voorschotelen en de inspirerende video's, artikelen, tools en boeken die we voor je hebben geselecteerd, bieden we de hulplijnen om je ideeën tijdig te testen en niet bij die falende startups te belanden.

 

hoe houd je het juiste pad?

we geven je wat zetjes in de juiste richting

Elke dag sturen we je enkele kleine uitdagingen toe, om ervoor te zorgen dat je stopt met dromen en begint met doen: van het werken aan je succesverhaal tot het maken van je eigen manifesto. Het feit dat je dat samen doet met anderen, maakt ook dat je elkaar daar scherp op houdt.

 
cl.jpg

jouw docenten

Home School is bedacht door de oprichters van The Happy Startup School, Carlos Saba en Laurence McCahill. Zij verzorgen de videolessen en hebben het programma samengesteld, op basis van hun jarenlange ervaring met het bouwen en uitvoeren van programma's voor (happy) startups, vanuit de UK en daarbuiten. Wiro Kuipers (Zin in de Zaak) is de mentor van het Nederlandse programma.


“Voor mij is dit veel meer dan een cursus. Het is een warm bad van gelijkgestemden waar je belangrijke (levens)lessen leert, elkaar steunt en continu geïnspireerd raakt."

Kai Brouwer (funbase) - student Tribe #4 & #NL1

wiro@zinindezaak.nl

wat je kunt leren

tijdens de opleiding van vier weken besteden we aandacht aan:

* Hoe je kunt stoppen met dromen en begint met doen
* Waarom je je eigen maatstaf voor succes moet bepalen
* Hoe je competitie irrelevant maakt
* Hoe je een goede balans tussen werken en leven maakt
* Waarom marketing dood is en betekenis de toekomst heeft
* Waarom je merk en je cultuur eigenlijk hetzelfde zijn
* Hoe je kunt zorgen dat je klanten echt om je product geven

 

WEEK 1
In de eerste week bespreken we waarom passie het beginpunt voor elke succesvolle ondernemer zou moeten zijn, en bieden we inspiratie en begeleiding om je te helpen meer van je passie in je eigen initiatieven te stoppen. De lessen gaan over:

 • Doelen
 • Passie
 • Superkrachten
 • Mindset
 • Ideeën

WEEK 2
Onze aandacht gaat in de tweede week naar hoe betekenis de drijvende kracht zou moeten zijn achter je idee. Het is de reden waarom je bestaat, los van het maken van winst, en het vormt het baken voor 'fans' om zich aan je te verbinden. In de lessen gaan we in op:

 • Missie
 • Je verhaal
 • Waarden
 • Actie
 

WEEK 3
In de voorlaatste week staan we stil bij hoe belangrijk mensen zijn voor je om successen te behalen. Als het erop aan komt, zijn het mensen die het verschil maken. We bespreken hoe je je klanten en je team naar een mooiere toekomst kunt helpen, en je begint ermee. De lessen gaan over:

 • Design
 • Waarde
 • Tribe
 • Interviews
 • Prototyping

WEEK 4
De laatste week gaat over de laatste P, en zeker geen onbelangrijke: de P van profit - winst. We helpen je om verschillende verdienmodellen te verkennen en om te leren van wat anderen al hebben geprobeerd. Ook helpen we je vooruit te blikken en je voortgang te bewaken. Daarom gaan de lessen over: 

 • Runway: take off!
 • Business modellen
 • Voortgangsbewaking
 • What's next?

DE AANMELDING IS GEOPEND!

START VAN TRIBE NL4: MAANDAG 4 september 2016

Je krijgt toegang tot je virtuele klaslokaal, en ontmoet je klasgenoten - jouw 'tribe' - online in een Slackgroup. Via de mail zetten we je dagelijks aan om je lessen te volgen en ermee aan de slag te gaan. Houd daarom rekening met een tijdsinvestering van 30 tot 60 minuten per dag 'to take off with your idea', naast deelnamekosten van 249 dollar.

Wil je méér? Er is meer... Want als je 499 dollar betaalt krijg je er ook nog eens twee live coachingssessies bij (via videochat). Wil je dat? Dan kun je je via deze link aanmelden.

 

vragen? vragen!

Je kunt bij Wiro, de mentor van deze 'tribe', terecht met al je vragen.

Mail hem op wiro@thehappystartupschool.com, of klop aan bij zijn videochat-kanaal: appear.in/wiro. Even een afspraak maken doe je handig via calendly.com/wiro


weten wat anderen van homeschool vonden?

hieronder enkele van hun ervaringen

The story of how 2 entrepreneurs launched a business 6 weeks after meeting online
Mike Harmer & Jeff Kubarych

They stop you in your tracks…
Sarah Metcalfe, Tribe 5

Dream Journey
Dawn Banks, Tribe 5

The Collab&Play story
Silvana Arzeno Toledo, Tribe 3

Impediments to doing (part XLVIII)
Joe Hammond, Tribe 5

Don’t let your knowledge gather moss, be a rolling stone
Kate Gaze, Tribe 4